OpenWrt/LEDE Project

Welcome to the OpenWrt/LEDE Project bug reporting and issue tracking system

Problems to be reported here are for the OpenWrt/LEDE Project targets, sources, toolchain, core packages, build procedures, distribution and infrastructure. Guidelines for submitting a good bug report can be found at the OpenWrt/LEDE Project website. Problems related to LuCI or OpenWrt packages need to be reported in their repositories:

Notifications of all submissions and task changes are sent to lede-bugs@infradead.org.

OpenedIDCategoryTask TypePrioritySeveritySummaryReported InStatus
25.10.20171113KernelBug ReportVery LowMediumUnknown symbol zlib_inflateAllUnconfirmed Task Description

I’ve experienced a strange issue with zlib_inflate on x84_64 system.
There is no zlib_inflate-related symbols at /proc/kallsyms and modules like btrfs couldn’t be loaded.

17.01 branch and the current master branch, both are affected.

Steps to reproduce:
1. Use attached config file (zlib_inflate-test-config). It’s almost default but I’ve set CONFIG_PACKAGE_kmod-fs-btrfs=y and some other options.
2. Compile LEDE:

make defconfig && make -j $(nproc)

3. Run qemu:

qemu-system-x86_64 -curses -kernel bin/targets/x86/64/lede-x86-64-ramfs.bzImage

4. Try to load btrfs module:

root@LEDE:/# modprobe btrfs
[   23.345891] btrfs: Unknown symbol zlib_inflateInit2 (err 0)
[   23.347096] btrfs: Unknown symbol zlib_inflate (err 0)
[   23.347673] btrfs: Unknown symbol zlib_inflate_workspacesize (err 0)
[   23.348293] btrfs: Unknown symbol zlib_inflateEnd (err 0)

It’s not btrfs related but any module with zlib_inflate in it’s dependency list.

Showing tasks 1 - 1 of 1 Page 1 of 1

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing