OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Medium
  • Priority Very Low
  • Reported Version openwrt-21.02
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Andy Burns - 19.05.2021

FS#3817 - SSIDs on 5GHz radio dissapear a few days after boot

Supply the following if possible:
- Device problem occurs on

BT homehub 5a (xrx200)

- Software versions of OpenWrt/LEDE release, packages, etc.

21.02-rc1

- Steps to reproduce

 

after upgrade from 19.07 all worked, then after a few days my 5GHz SSID was no longer visible, tried disable/enable the radio0, that didn’t help, radio1 on 2.4GHz still working, had to reboot to get 5GHz back

after another 5.75 days, same happened again.

most recent messages in dmesg

[508519.675343] device wlan0 left promiscuous mode
[508519.678732] br-lan: port 3(wlan0) entered disabled state
[508519.713414] ath10k_pci 0000:02:00.0: mac flush null vif, drop 0 queues 0xffff
[508520.786031] ath10k_pci 0000:02:00.0: 10.1 wmi init: vdevs: 16  peers: 127  tid: 256
[508520.802066] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'P 128 V 8 T 410'
[508520.806810] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'msdu-desc: 1424  sw-crypt: 0 ct-sta: 0'
[508520.815553] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'alloc rem: 24984 iram: 38672'
[508520.884894] ath10k_pci 0000:02:00.0: pdev param 0 not supported by firmware
[508520.898436] ath10k_pci 0000:02:00.0: rts threshold -1
[508520.912045] br-lan: port 3(wlan0) entered blocking state
[508520.916090] br-lan: port 3(wlan0) entered disabled state
[508520.922193] device wlan0 entered promiscuous mode
Andy Burns commented on 17.06.2021 13:44

I upgraded to rc2 and though the issue had gone away, but now it has re-occured after 15.6 days
same message in kernel log, still only 5GHz radio gone, 2.4GHz radio available

[1354252.316872] device wlan0 left promiscuous mode
[1354252.320318] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
[1354252.341702] ath10k_pci 0000:02:00.0: could not get mac80211 beacon, vdev_id                                                              : 0 addr: a0:8e:78:1c:f8:d1
[1354252.351639] ath10k_pci 0000:02:00.0: mac flush null vif, drop 0 queues 0xff                                                              ff
[1354253.429160] ath10k_pci 0000:02:00.0: 10.1 wmi init: vdevs: 16  peers: 127                                                                tid: 256
[1354253.445473] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'P 128 V 8 T 410'
[1354253.450316] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'msdu-desc: 1424  sw-crypt:                                                               0 ct-sta: 0'
[1354253.459128] ath10k_pci 0000:02:00.0: wmi print 'alloc rem: 24984 iram: 3867                                                              2'
[1354253.527235] ath10k_pci 0000:02:00.0: pdev param 0 not supported by firmware
[1354253.540826] ath10k_pci 0000:02:00.0: rts threshold -1
[1354253.554351] br-lan: port 2(wlan0) entered blocking state
[1354253.558507] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
[1354253.564670] device wlan0 entered promiscuous mode

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing