OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Low
  • Priority Very Low
  • Reported Version openwrt-21.02
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by txcanyon - 20.04.2021
Last edited by Baptiste Jonglez - 27.04.2021

FS#3746 - x86_64 EFI image fails to boot when USB device is plugged

Snapshot OR 21.02.0-rc1-x86_64 will not boot EFI

System: AsRock J5005-ITX (EFI only boot), 4GB ram, Intel Dual 1000PT server adapter

 

Steps used to typically install snapshot:

Boot SystemRescueCD to prompt
issue dd if=openwrt-xxx of=/dev/sda
partitions are copied over, reboot
Error on Snapshot: “error: disk ‘hd0,gpt1’ not found

on RC1 file copies over as above but it does not boot in any fashion just returns to the bios screen.

It’s been a long time since I tested the EFI snapshots, but at one point they worked fine. Given that the EFI support was added to master, I decided to wait on 2021.02 for full implementation.

The original pull on github was https://github.com/openwrt/openwrt/pull/1968, but it has since been closed, and I saw there was some work on the EFI stack for dual booting. That image may in fact boot on a non-EFI system, but I do not have any way to test.

At this point I would say both snapshot and RC1 are broken for x86_64 EFI systems.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing