OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Medium
  • Priority Very Low
  • Reported Version openwrt-19.07
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by ThinkPadX220 - 31.10.2020

FS#3417 - /etc/config/luci seems to be corrupt, unable to find section 'main'

Supply the following if possible:
- Device problem occurs on
- Software versions of OpenWrt/LEDE release, packages, etc.
- Steps to reproduce

 

OpenWRT 19.07.4 on xRX200 rev 1.2 (BT Home Hub 5A) with all packages up to date.
After running the router for a while I’ll try to login to the page and get this error:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:426: /etc/config/luci seems to be corrupt, unable to find section ‘main’

This would normally be accompanied with the 5GHz channel set to 149 (which is a paid-for channel in the UK).
Checking /etc/config/luci looks fine to me and sometimes service rcpd restart works but other times it leaves Luci in an unusable state.

Project Manager
Baptiste Jonglez commented on 11.11.2020 11:59

Are you sure it's really running 19.07.4 and not an older version like 19.07.3?

There was a regression in libubox that could cause rpcd to fail to start, and it gives this kind of errors. See  FS#3177 

But this regression has been fixed in 19.07.4: https://openwrt.org/releases/19.07/notes-19.07.4#major_bug_fixes

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing