OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Low
  • Priority Very Low
  • Reported Version Trunk
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Leon George - 20.08.2020

FS#3295 - Adresses not configured on interface but visible via ubus

On an ipq40xx/compex-wpj428, sometimes the addresses aren’t configured on the wan bridge.
netifd shows that it knows about addresses that should be configured but they aren’t.

“ip l set br-wan down” + up didn’t change that.
“ubus call network.interface.wan down” + up however, did lead to a change.

$ ip a show br-wan
6: br-wan: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000
    link/ether 04:f0:21:4e:21:05 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet6 fe80::6f0:21ff:fe4e:2105/64 scope link 
       valid_lft forever preferred_lft forever
$ ubus call network.interface.wan status {}
{
        "up": true,
        "pending": false,
        "available": true,
        "autostart": true,
        "dynamic": false,
        "uptime": 91629,
        "l3_device": "br-wan",
        "proto": "dhcp",
        "device": "br-wan",
        "ip4table": 1,
        "ip6table": 1,
        "metric": 0,
        "dns_metric": 0,
        "delegation": true,
        "ipv4-address": [
                { 
                        "address": "192.168.0.34",
                        "mask": 24
                } 
        ],
        "ipv6-address": [

        ],
        "ipv6-prefix": [

        ],
        "ipv6-prefix-assignment": [

        ],
        "route": [
                { 
                        "target": "0.0.0.0",
                        "mask": 0,
                        "nexthop": "192.168.0.1",
                        "source": "192.168.0.34/32"
                } 
        ],
        "dns-server": [
                "192.168.0.1",
                "192.168.0.1"
        ],
        "dns-search": [

        ],
        "neighbors": [

        ],
        "inactive": {
                "ipv4-address": [

                ],
                "ipv6-address": [

                ],
                "route": [

                ],
                "dns-server": [

                ],
                "dns-search": [

                ],
                "neighbors": [

                ]
        },
        "data": {
                "hostname": "test",
                "leasetime": 3600,
                "ntpserver": "212.6.108.160"
        }
}
Project Manager
Baptiste Jonglez commented on 20.08.2020 12:26

Possibly something else is messing with the interfaces? Do you have anything in /etc/rc.local or specific packages like mwan3?

Which exact version of OpenWrt are you running, and can you reproduce in trunk / 19.07?

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing