OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Kernel
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity High
  • Priority Very Low
  • Reported Version openwrt-19.07
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Balazs Vinarz - 12.12.2019

FS#2670 - [ATH79] unstable USB on WR1043 v2

Hi there!

I recently upgraded my TP-Link TL-WR1043 v2 device to the ath79 targeted 19.07-rc2 release using my custom build, which I have compiled with the image builder.

make image PROFILE=tplink_tl-wr1043nd-v2 PACKAGES="block-mount curl diffutils ethtool iperf3 iwinfo htop kmod-fs-ext4 kmod-usb-storage luci mailsend-nossl minidlna nfs-kernel-server ppp-mod-pppoe shadow-su transmission-daemon-mbedtls transmission-web vsftpd zram-swap -ip6tables -kmod-ip6tables -kmod-ipv6 -kmod-nf-conntrack6 -kmod-nf-ipt6 -libopenssl1.1 -odhcp6c -odhcpd-ipv6only -luci-proto-ipv6 -libip6tc2"

I just recently rolled back to an EXT4 partition, because of it's smaller memory footprint. (just mounting a ~50GB f2fs partition consumes around 10MBs of memory)
So in the very first attempt I wanted to copy back everything to my Transcend 790K. But after the first 500-1000 MBs(mix of archives, image, text and video files), the transaction speed has fallen down couple of times. I thought maybe the passive FTP connection was the problem, because after a few automatic reconnect attempts, the speed of the copy has been normalized again and in the end the device was connected. Later I found that the USB devices was reseted.
I had another try with a Sandisk Ultra Fit drive (SDCZ-43), but the result and the configuration was pretty sam. ~50GB EXT4 partition without journal and without barrier.
I force upgraded the machine to the ar71xx target and Filezilla so far copied back 16GBs without any problem.
Target ATH79 seem to be has so many problems with the USB subsystem, please see my other bugreport for the WDR4300 as well: FS#2567 - [ATH79] USB speed degradation on WDR4300.

Let me know if I can help the bughunting any way,
thanks and regards!

Balazs Vinarz commented on 12.12.2019 20:55

The builded image packages are the same for the ar71xx target as well.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing