OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity High
  • Priority Very Low
  • Reported Version Trunk
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Max L - 04.09.2019

FS#2478 - TP-Link CPE210v3 wifi not working

same bug as FS#2333 but occurs on CPE 210 v3 as well

- Device problem occurs on
TP-Link CPE 210v3

- Software versions of OpenWrt/LEDE release, packages, etc.
Master at c696f2d0675eccc370039412dda98be2769e85e40fc81b1b08771dff78948cb7

- Steps to reproduce
Migrated from ar71xx to ath79 with fresh settings.

Clients can’t see the AP and “iw dev wlan0 scan” is returning nothing. Wifi doesn’t seem to work.

wifi bug hint: seen somebody mentioned in CPE210 bug threads different irqs

wifi not working:

ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
ieee80211 phy0: Atheros AR9531 Rev:2 mem=0xb8100000, irq=12

wifi working:

ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
ieee80211 phy0: Atheros AR9531 Rev:2 mem=0xb8100000, irq=47

iwinfo

root@OpenWrt:~# iwinfo
wlan0     ESSID: unknown
          Access Point: 98:DA:C4:5B:9C:26
          Mode: Client  Channel: unknown (unknown)
          Tx-Power: 3 dBm  Link Quality: unknown/70
          Signal: unknown  Noise: -95 dBm
          Bit Rate: unknown
          Encryption: unknown
          Type: nl80211  HW Mode(s): 802.11bgn
          Hardware: unknown [Generic MAC80211]
          TX power offset: unknown
          Frequency offset: unknown
          Supports VAPs: yes  PHY name: phy0

iw phy

root@OpenWrt:~# iw phy
Wiphy phy0
        max # scan SSIDs: 4
        max scan IEs length: 2257 bytes
        max # sched scan SSIDs: 0
        max # match sets: 0
        max # scan plans: 1
        max scan plan interval: -1
        max scan plan iterations: 0
        Retry short limit: 7
        Retry long limit: 4
        Coverage class: 0 (up to 0m)
        Device supports AP-side u-APSD.
        Device supports T-DLS.
        Available Antennas: TX 0x3 RX 0x3
        Configured Antennas: TX 0x3 RX 0x3
        Supported interface modes:
                 * IBSS
                 * managed
                 * AP
                 * AP/VLAN
                 * monitor
                 * mesh point
                 * P2P-client
                 * P2P-GO
                 * outside context of a BSS
        Band 1:
                Capabilities: 0x11ef
                        RX LDPC
                        HT20/HT40
                        SM Power Save disabled
                        RX HT20 SGI
                        RX HT40 SGI
                        TX STBC
                        RX STBC 1-stream
                        Max AMSDU length: 3839 bytes
                        DSSS/CCK HT40
                Maximum RX AMPDU length 65535 bytes (exponent: 0x003)
                Minimum RX AMPDU time spacing: 8 usec (0x06)
                HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15
                Frequencies:
                        * 2412 MHz [1] (25.0 dBm)
                        * 2417 MHz [2] (25.0 dBm)
                        * 2422 MHz [3] (25.0 dBm)
                        * 2427 MHz [4] (25.0 dBm)
                        * 2432 MHz [5] (25.0 dBm)
                        * 2437 MHz [6] (25.0 dBm)
                        * 2442 MHz [7] (25.0 dBm)
                        * 2447 MHz [8] (25.0 dBm)
                        * 2452 MHz [9] (25.0 dBm)
                        * 2457 MHz [10] (25.0 dBm)
                        * 2462 MHz [11] (25.0 dBm)
                        * 2467 MHz [12] (disabled)
                        * 2472 MHz [13] (disabled)
                        * 2484 MHz [14] (disabled)
        valid interface combinations:
                 * #{ managed } <= 2048, #{ AP, mesh point } <= 8, #{ P2P-client, P2P-GO } <= 1, #{ IBSS } <= 1,
                   total <= 2048, #channels <= 1, STA/AP BI must match, radar detect widths: { 20 MHz (no HT), 20 MHz, 40 MHz }

        HT Capability overrides:
                 * MCS: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
                 * maximum A-MSDU length
                 * supported channel width
                 * short GI for 40 MHz
                 * max A-MPDU length exponent
                 * min MPDU start spacing
        Supported extended features:
                * [ RRM ]: RRM
                * [ CQM_RSSI_LIST ]: multiple CQM_RSSI_THOLD records
                * [ CONTROL_PORT_OVER_NL80211 ]: control port over nl80211
                * [ TXQS ]: FQ-CoDel-enabled intermediate TXQs

uci show wireless

root@OpenWrt:~# uci show wireless
wireless.radio0=wifi-device
wireless.radio0.type='mac80211'
wireless.radio0.channel='11'
wireless.radio0.hwmode='11g'
wireless.radio0.path='platform/ahb/18100000.wmac'
wireless.radio0.htmode='HT20'
wireless.radio0.disabled='1'
wireless.default_radio0=wifi-iface
wireless.default_radio0.device='radio0'
wireless.default_radio0.network='lan'
wireless.default_radio0.mode='ap'
wireless.default_radio0.ssid='OpenWrt'
wireless.default_radio0.encryption='none'

Max L commented on 04.09.2019 14:54

after flashing OpenWrt "iw dev wlan0" scan shows me some SSID

but only for 1 time
after going back to stock firmware everythings is ok now. So I think it's not a hardware issue.
Going back to openwrt "iw dev wlan0 scan" shows no result

I don't understand how it could work for only one time. Tried a lot different snapshots.

Max L commented on 04.09.2019 14:59

as mentioned here https://forum.openwrt.org/t/ath79-tp-link-cpe210-v2-0-wifi-not-working/40666/18

after switching form ar71xx to ath79

In the ath79 the gpio is missing.

gpiochip1: GPIOs 494-511, ath9k-phy0:
 gpio-495 (                    |ath9k-phy0          ) in  lo 

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing