OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Low
  • Priority Very Low
  • Reported Version Trunk
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by MikePetullo - 13.08.2019

FS#2440 - Raspberry Pi 3 build does not seem to run in QEMU

I am interested in running a Raspberry Pi 3 OpenWrt image (built from commit 7ec092e6) in QEMU. My aim is to perform some testing of custom-built images before shipment. I am close to accomplishing this, but the kernel panics soon after booting.

I run QEMU With:

qemu-system-aarch64 -kernel build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-brcm2708_bcm2710/vmlinux -dtb build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-brcm2708_bcm2710/image-bcm2710-rpi-3-b.dtb -cpu cortex-a53 -m 256 -M raspi3 -append “root=/dev/sda2 rootfstype=ext4 rw” -hda openwrt-brcm2708-bcm2710-rpi-3-ext4-factory.img

The kernel crashes under these circumstances. I attached a screenshot I cobbled together that contains the kernel’s output.

I first mentioned this issue on the openwrt-devel mailing list (June 2, 2019, subject “Running Raspberry Pi 3 OpenWrt in QEMU”), and Petr ┼átetiar suggested I open a bug report here.


Project Manager
Petr Štetiar commented on 13.08.2019 06:46

Well, I've asked you to copy&paste the crash log (or attach it as the plain text file), images means more work, you can't search in them...

I think, that adding -nographic command line option should help with that.

built from commit 7ec092e6

BTW I can't find this commit and it would be much easier if you can reproduce this with snapshot images.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing