OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity High
  • Priority Very Low
  • Reported Version Trunk
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Reiner Otto - 24.12.2018

FS#2024 - sysupgrade silently does nothing in case of active swap on block device

Trying sysupgrade on my ZBT WE1026, with SD-Card installed, and swap file active on it, silently does not succeed.

However, as I am using ‘sysupgrade -v -n -f /tmp/some_pars.tar.gz /tmp/fw.bin’ the files from some_pars.tar.gz are applied to unmodified system, resulting in inconsistencies.

Doing swapoff before
sysupgrade fixed my problem.

sysupgrade should at least issue an error message, when it does not succeed.
As I suspect, that unsuccessful umount of my block device with swap-file open is the culprit.


Admin
Jo-Philipp Wich commented on 25.12.2018 00:26

I‘ve read the description multiple times and I am still not sure what the problem is. Can you please describe exactly what the problem is and which error messages you received?

Reiner Otto commented on 04.03.2019 21:40

In other words: Active swapfile (or any open file ?) prevents sysupgrade to flash new image.
Howver, the files in "... -f /tmp/some_pars.tar.gz..." _were_ applied to the flash mem.
Which caused inconsistent content of flash mem.
No erorr messages to be seen, but system rebooted.

So, in fact two issues: sysupgrade may not succceed, _without_ any error messages, but reboots.
However, although no successful flash of image, new files from "/tmp/some_pars.tar.gz" written to flash.
_non_atomic operation here, causing inconsistent content of flash.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing