OpenWrt/LEDE Project

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Base system
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Critical
  • Priority Very Low
  • Reported Version Trunk
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: OpenWrt/LEDE Project
Opened by Klaus Voigt - 08.11.2017

FS#1158 - ATH10k QCA9880 5 Ghz mixed mode (sta and ap) not possible

 
Hardware: Archer C7 V2
Software: Trunk (r5280)

Using the 5 Ghz radio in accesspoint mode (mode ap) and client mode (mode sta) at the same time doesnt work.
Only client mode works.
No error messages will be generated.
With version V17.01.4 all is fine (same configuration).

Config details:

config wifi-device 'radio0'
	option type 'mac80211'
	option hwmode '11a'
	option path 'pci0000:01/0000:01:00.0'
	option noscan '1'
	option htmode 'VHT80'
	option multicast_querier '0'
	option igmp_snooping '0'
	option distance '8'
	option log_level '3'
	option compression '1'
	option bursting '1'
	option ff '1'
	option country 'US'
	option txpower '23'
	option channel '112'

config wifi-device 'radio1'
	option type 'mac80211'
	option hwmode '11g'
	option path 'platform/qca955x_wmac'
	option noscan '1'
	option htmode 'HT40'
	option distance '15'
	option multicast_querier '0'
	option igmp_snooping '0'
	option log_level '3'
	option compression '1'
	option bursting '1'
	option ff '1'
	option channel '9'
	option country 'US'
	option txpower '24'
	option disabled '0'

config wifi-iface
	option encryption 'psk2'
	option device 'radio0'
	**option mode 'sta'**
	option bssid '08:96:D7:7B:89:BA'
	option key 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx'
	option multicast_querier '0'
	option igmp_snooping '0'
	option ssid 'Fritz_5Ghz'
	option network 'WWAN WWAN6'

config wifi-iface
	option ssid 'im6shop'
	option device 'radio1'
	option key 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx'
	option multicast_querier '0'
	option igmp_snooping '0'
	option network 'LAN'
	option mode 'ap'
	option encryption 'psk2'

config wifi-iface
	option device 'radio0'
	**option mode 'ap'**
	option key 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx'
	option macfilter 'allow'
	list maclist '78:0C:B8:8A:12:45'
	list maclist '88:32:9B:F6:70:79'
	list maclist 'F0:27:65:7F:7A:19'
	option encryption 'psk2+ccmp'
	option network 'LAN'
	option ssid 'im6shop'

If you need further details, let me know

regards Klaus


Lars commented on 08.11.2017 10:24

In order to reduce any chance of misunderstandings:

  • Does this setup work for you on another platform? (not QCA9880)
  • What exactly "does not work"?

As far as I know, the mixed ap/sta mode works as follows:

  1. the sta mode connection is established (this defines the channel to be used by the interface)
  2. the ap setup is established

Thus there will be no ap setup, if the sta fails to connect to its ap.

Klaus Voigt commented on 09.11.2017 04:22
Does this setup work for you on another platform? (not QCA9880)

Sorry, i have only this router (Archer C7 V2), but with stable Version v17.1.04 all is working fine. After upgrade, no AP Mode in 5 Ghz is available.

What exactly "does not work"?

The Archer C7 have two radios, one 2,4 Ghz and one 5 Ghz. I have a client connection (5ghz) to my main router as mode sta. Also i have defined a 5 ghz radio with the same channel, different ssid as mode ap. After upgrading to trunk, the ap (5Ghz) is not working anymore. The 5 Ghz sta connection works every time. Also the 2.4 ghz is ap ist working all the time, it doesnt matter which version of LEDE i use.

Hope this help's
Regards
Klaus

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing